❗️Livrare GRATUITĂ la orice comandă de peste 240 RON❗️

Ce înseamnă să fumăm un trabuc maturat și cu ce să-l degustăm?

Ce înseamnă să fumăm un trabuc maturat și cu ce să-l degustăm?
Îmbătrânirea trabucurilor nu va influența nivelul de nicotină din tutun, dar evaporarea lentă a oleoreinelor și reducerea amoniacului vor determina ca un trabuc să pară mai complex, echilibrat și nuanțat pe măsură ce îmbătrânește.

Înmuiatul în coniac, spre exemplu. Asta e o chestie de preferință, nu e doar pentru cunoscători. Fumez trabucuri, dar eu prefer aroma lui nealterată de coniac. Perfect de acord că trebuie accesorizat cu un pahar de coniac bun, dar nu înmuiat în el. Un trabuc de calitate n-ar trebui să se stingă singur, dar asta este deja ideal. Poți să-l lași să se și stingă (se poate întâmpla să fii mai atent la o discuție decât la trabuc și să se stingă singur), dar nu ai voie să-l lași să treacă mai mult de 10 minute înainte să-l aprinzi iar, să nu apuce să se răcească de tot. După alea 10 minute fumul care rămâne în TRABUC începe să facă reacții urâte cu tutunul și va căpăta un gust urât.

Trabucul nu trebuie scuturat de scrum ca o țigară normală. Trebuie învârtit cu grijă pe marginea scrumierei și scrumul o să cadă cu totul. Trabucul nu trebuie fumat dincolo de inelul de hârtie de pe el (aproximativ ultimii 5 cm). Toată tăria trabucului se adună acolo și începe să devină amar. La final… NU AI VOIE să stingi un trabuc îndesându-l în scrumieră. Asta e blasfemie. Trebuie lăsat să moară cu demnitate. Se lasă pe marginea scrumierei să se stingă singur. Altfel va emana un miros urât ca naiba.

Cel mai important factor care decide dacă o băutură se poate asocia sau nu cu un trabuc, îl constituie ”corpul” lor – greutatea, tăria și extractul. Asta înseamnă că dacă ai un TRABUC ”corpolent” vei avea nevoie de o băutură la fel de ”corpolentă”, care să nu fie întrecută ca tărie de trabuc. Atunci când vrei să faci o asociere trebuie să ai grijă ca ambele elemente să se afle în armonie.

De exemplu, dacă vrem să asociem un trabuc corpolent cu unele spirtoase, fără să cunoaștem profilul aromelor, trebuie să știm următoarele că acesta va merge perfect cu:
  1. Un bourbon tare, precum Bookers sau un whisky de genul Lagavulin 16
  2. O bere ”groasă”, precum Guinness, Kilkenny sau Innis & Gunn Rum Finish
  3. Un vin gen Chianti sau Malbec roșu, sec
Dacă vrem să asociem un trabuc de corp mediu, trebuie să alegem:
  1. Un Scotch whisky precum Glenlivet sau Macallan
  2. Un coniac VSOP gen Hennessy sau Remy Martin
  3. Un rom delicios, precum Flor de Cana de 12 ani sau Diplomatico Reserva
Iar dacă vrem să asociem un trabuc ușor cu o băutură, ar trebui să optăm pentru:
  1. Un vin tânăr, roșu sau, ideal, un vin alb sau un prosecc
  2. Un whiskey irlandez, gen 2 Gingers
  3. Un calvados (brandy de mere) precum Boulard
  4. O bere de tip Corona sau Dos Equis
Pentru fiecare categorie există excepții, dar dacă nu ești foarte familiarizat cu trabucul pe care-l fumezi, e bine să te bazezi pe regulile simple de mai sus.
 

Înainte de a fi fumate trabucurile trebuie încălzite


Pentru mulți dintre fumătorii de trabuc încălzirea lui înainte de a fi fumat a ajuns aproape un tabiet. Mulți dintre aceștia cred că pregătirea trabucului înainte de a fi fumat este esențială pentru a se bucura de o aromă mai puternică și clară.

Nimic mai adevărat. Având în vedere că orice trabuc este făcut din cel puțin 5 tipuri de frunze, fiecare cu un scop diferit (intensitate, aromă, combustie, modelare, finisare) este foarte important ca atunci când se aprinde trabucul, fiecare frunză să fie încălzită și pregătită să ardă. Ce este foarte important este că trabucul trebuie să fie aprins corect: fie cu o brichetă cu flacără anti-vânt sau un chibrit de trabuc, niciodată cu o brichetă pe bază de gaz!

Singurul tip de scrum care ar putea fi problematic, ținând cont de faptul că orice premium cigar este construit cu frunze întregi de tutun, este scrumul negru. Deoarece el indică creșterea pe un sol care nu se bucură de nutrienții necesari.

Ne propunem ca în fiecare săptămână să revenim cu articole noi pentru a degusta împreună un trabuc premium, maturat și degustat corect.

Pe curând!

Suport clienți 10:00-19:00

0732.552.642 trabucuridelux@gmail.com

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!