❗️Livrare GRATUITĂ la orice comandă de peste 240 RON❗️

Cum se fumează un trabuc premium și rulat de mână?

Cum se fumează un trabuc premium și rulat de mână?
Orice fumător de trabucuri premium știe că acest obicei nu este unul comun, mai degrabă este un ritual sau o experiență. Odată ce intrăm în această “lume” simțim nevoia de a ne întoarce pentru a savura și afla cât mai multe despre minunatale trabucuri.
 

Trabucurile bune sunt rulate manual din frunze de tutun


Rularea trabucului este o artă, o abilitate pe care o deprinzi și poți spune că o stăpânești după mulți ani de zile. În cele mai multe cazuri, artizanii ajung să practice această frumoasă meserie toată viața. Dar să și să transmită urmașilor pasiunea lor. La fel de important este și amestecul tutunului, care se poate modifica ușor de la an la an din cauza naturii.



Trabucurile premium sunt făcute dintr-un singur ingredient: tutunul. Frunzele de tutun cresc natural și nu se intervine niciodată chimic în acest proces. Asta deoarece tutunul își poate modifica gustul și devine nociv. Tutunul pur face ca fiecare trabuc să aibă o aromă și o frumusețe aparte.

Aromele care sunt percepute, dulci sau picante, atunci când aprindem și savurăm un trabuc apar în mod natural prin diferite procese de uscare și fermentare.
 

Aproximativ 400 de mâini lucrează la un singur trabuc premium


Totul începe prin selectarea și cultivarea semințelor de tutun. Pentru început, acestea sunt cultivate în seră până ajung la mărimea potrivită pentru a fi plantate pe câmp, unde înfloresc. Oamenii încep să culeagă TUTUNUL abia când acesta ajunge la înălțimea și maturitatea deplină. După care, sunt duse în hambar pentru a se usca.

Frunzele care sunt folosite ca înveliș pentru TRABUC trec printr-un proces de "decupare" în care vena groasă este îndepărtată. Uneori, metoda se realizează manual, alteori se folosește mașina de stripat. Pentru umplutură se folosește o parte din tulpină, care se îndepărtează manual.
 

Îmbătrânirea unui trabuc este foarte importantă


Momentul în care trabucul este așezat pentru prima dată în umidorul producătorului începe să îmbătrânească și să prindă personalitate. Iar prin maturitatea sa elimină notele vegetale și, de asemenea, începe să transmită note de migdale, stafide și flori de portocal.



Acest proces nu se oprește niciodată, chiar și atunci când trabucul a ajuns la consumator, el continuă să îmbătrânească. Atâta timp cât temperatura și umiditatea sunt stabile pe tot parcursul procesului de îmbătrânire.

Ce trebuie să știm este că există și îmbătrânirea exagerată, lucru care cu siguranță nimeni nu îl dorește. Îmbătrânirea exagerată duce la un gust plat și prăfuit, iar aromele se pierd.
 

Anatomia unui trabuc premium


Trabucul este format din înveliș, liant și umplutură.

Învelișul este o frunză mare de tutun și este cea mai scumpă componentă a trabucului. Învelișul nu trebuie să fie foarte venos sau să aibă o textură aspră, trebuie să fie aromat și aspectuos.

Liantul este frunză de tutun care nu a trecut testele pentru a fi înveliș, nefiind suficient de netedă și aspectuoasă, dar de cele mai multe ori are aceleași arome. Această frunză se regăsește sub înveliș și scopul ei este să țină tutunul de umplutură la un loc. Liantul trebuie să aibă o combustie bună, deoarece ajută la arderea uniformă a umpluturii. Mai ales în cazul trabucurilor care conțin mai multe amestecuri de tutun uleioase, care nu ard ușor.

Umplutura este inima trabucului, aici se pot amesteca diferite tipuri de tutun, din diferite țări, pentru a ajunge la aroma și complexitatea dorită. Aceste amestecuri se fac pentru a oferi fumătorului o experiență unică. Fiecare trabuc fiind unic în felul său. Pentru a termina trabucul i se pune un așa numit „capac” după care este gata să fie pus în cutie.

Trabucul este construit pentru a fi fumat lent, pentru a simți treptat toate aromele acestuia. Tragerea constantă dintr-un trabuc duce la supraîncălzire, iar aroma pe care o va transmite va fi una amară. De exemplu, un trabuc de 127 de mm ar trebui fumat cel puțin 45 de minute. Fumatul prea încet are și el consecințele lui riscând astfel stingerea trabucului, iar reaprinderea multiplă duce la arome neplăcute de amărăciune și carbon.
 

Care sunt cele mai bune trabucuri premium


Oamenii pasionați de aceste minunate trabucuri ajung mereu la aceeași concluzie și anume că trabucurile se împart în trabucuri nicaraguaene și trabucuri care nu sunt din Nicaragua.

Noi credem că fiecare trabuc, fie el din Nicaragua, Cuba sau din Republica Dominicană, are farmecul său. În această lume toți suntem diferiți, toți ne dorim lucruri diferite și ne plac sau nu ne plac anumite arome. Ne bucurăm când avem de unde alege și, bineînțeles, fiecare dintre noi are unul preferat.

Majoritatea oamenilor cred că un trabuc trebuie să fie în stare optimă pentru a fi fumat, la momentul cumpărării și consideră că nu mai trebuie să se matureze. Nimic mai greșit.

Comparația cu vinul sugerează că trebuie să interpretați această problemă în mod diferit. Există vinuri produse în mod expres, pentru uzul cotidian și care nu sunt potrivite pentru depozitarea pe termen lung, respectiv îmbătrânire. Vinurile rose sunt probabil cel mai bun exemplu al acestui lucru. Apoi, la cealaltă extremă sunt vinurile Bordeaux, produse în mod clasic, pe care nimeni nu le bea imediat după îmbuteliere. Fiecare iubitor de vinuri știe că un Bordeaux clasic trebuie să fie depozitat câțiva ani într-o pivniță, iar unele vinuri ajung la vârf doar după câteva decenii.

Același lucru se aplică și pentru majoritatea trabucurilor din Nicaragua și a altor trabucuri premium. Totuși, spre deosebire de vin, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la păstrarea trabucurilor de lux pentru prea mult timp. Depozitarea cu grijă a oricărui trabuc, chiar peste câțiva ani, nu se va dovedi vătămătoare.

La fel ca la vin, nu există o generalizare a timpului necesar pentru a "coace" trabucurile, evaluarea fiind una subiectivă. Un punct de referință ar putea fi o experiență cu un trabuc special, al cărui gust a fost odată considerat ideal. Dar, la fel ca strugurii, tutunul poate diferi de la o recoltă la alta.

Dacă doriți să experimentați cu trabucuri de lux, maturate, nu aveți nevoie neapărat de o vitrină pentru trabucuri. Cele mai bune rezultate, totuși, se obțin prin păstrarea trabucurilor de lux în interiorul unui umidor. Astfel, un umidor de dimensiuni mari, de masă, ar putea fi foarte util. Apoi, puteți testa trabucurile din acea cutie la intervale diferite, la câteva luni distanță, până când ajung la vârf.

Complet independent de potențialul de maturare al fiecărui trabuc, experții sunt de acord că toate trabucurile premium trebuie depozitate în umidor timp de cel puțin 6 luni după cumpărare.

Suport clienți 10:00-19:00

0732.552.642 trabucuridelux@gmail.com

Compara produse

Trebuie să mai adaugi cel puțin un produs pentru a compara produse.

A fost adăugat în wishlist!

A fost șters din wishlist!